2009. július 10., péntek

Amerikaifutball.hu

Körübelűl 3 - 3,5 éve csinálom az amerikaifutball.hu honlapot, ami a hazai amerikaifutball életéről szól. Az első évben nagyon komoly munka folyt rajta, velem együtt 6-an írtunk rá mérkőzésbeszámolókat, néha még elemzésekbe is belemerészkedtünk. Nagyon jó olvasottsága volt, gyakorlatilag az első híroldal volt a témában.

Aztán megjelentek más oldalak is, én meg kijöttem Angliába és innen már nem lehet annyira nyomon követni az otthoni eseményeket. Szóval alaplángra lett téve az oldal, és minimumon üzemelt. Amikor tudtam, írogattam rá, de persze ez nem volt az igazi. Csak arra szolgált, hogy életben tartsam az oldalt, és hogy azért a sok rossz, és elfogult tájékoztató oldalak között legyen egy, ami azért kimondja azt is, amit sokan nem szeretnének.

Pár hónappal ezelött - amikor rátaláltam egy képregény generátorra a neten -, találtam ki, hogy kis két-három kockás képregényekben mondom el a véleményemet az otthoni amerikaifutballról. Elsőre csak meccs eredményeket akartam így tudatni, aztán jött a tárháza az ötleteknek. Mostanra van fix 5 figura, és több sztorivezetés is benne. Közben a generátor is sok újdonsággal bővült, ami még jobban kinyitotta a lehetőségeket.

Szóval a semmiből ismét elég komoly látogatottsága van az oldalnak úgy, hogy nem tettem semmit a népszerűsítésére, egyszerűen csak a tipikus "szájról - szájra" terjedő hírek következtében lett megint népszerű az oldal.

A napokban pedig még az egyik otthoni amerikaifutball csapat (Miskolc Steelers) is feltett egy írást az oldalról, amire, valljuk be őszintén, büszke vagyok :D Íme:

"

Megújult, avagy újra él a www.amerikaifutball.hu webcím. Ám a megadott site-on jelenleg nem a sportág szakmai rejtelmeiről s más effélékről lehet olvasni. Karikatúrák találhatók rajta, abból a stílusból, amelyet egyik hazai képviselője „komisz”-nak nevez, nyilvánvaló utalással az angol-amerikai comics kifejezés magyaros komiksz kiejtésére.
Az oldalon nincs egyértelmű utalás arra, hogy ki készíti és mi célból, ahogy arra sem, ki alkotja, netán kik alkotják hétről hétre a magyarországi amerikaifutball-bajnokság aktuális történéseire dicséretes naprakészséggel reagáló karikatúra-sorozatokat (comic strip). Némely képhármas poénja igazán találó, másoké kicsit nehezebben érthető, vagy tán kívülálló számára egészen felderíthetetlen. Mindazonáltal váratlan pozitívumként meg kell állapítanunk: a Stripgenerator nevű karikatúra-kreátor programot használó focihumoristák valamiért kiemelten kezelik a miskolciakat. A Steelers 2009 komiksz-bajnoka (eddig)! - a legtöbbször szerepel témaként, gyakorlatilag minden ez évi meccsének szenteltek egy-egy poént az oldalgazdák.
A képsorozatok tehát itt tekinthetők meg, az első darabok idén április 26-i keltezésűek („Hétvégi eredmények”), köztük a Miskolc Steelers Dunaújváros Gorillaz rangadót idéző rajzzal, a jelen pillanatban utolsó pedig június 6-i dátummal szerepel és a győriek sikerét ünnepli („Tetkós Csöpi”).
A Steelers-es cuccokat mindenesetre felmásoltuk ide is, saját honlapunkra, örződjenek meg feltétlenül az örökkévalóságnak.

"

 

És most ismét olyat csinálok, amit még senki, vasárnaptól - szerdáig megrendezem az I. Magyarországi Amerikaifutball Díjkiosztó Gálát. Illetve hát annak netes, képregényes változatát :D

SZAVAZÁSRA FEL!

Nem tudom még, hogy hogy is nevezzem ezt a stílust. Az egyik olvasói levélben a srác úgy nevezte, hogy Képregény Comment, ami meg is tetszett, és lehetne KépCom a neve. Vagy pedig a cikkben megjelent Komisz lenne a megfelelő?

Tehát úgy döntöttem, hogy megszavaztatom ezt veletek - remélem a múltkori után lesz még olyan, aki szavaz :D - és akkor gyakorlatilag közösen nevezünk el egy műfajt :D

Nincsenek megjegyzések: