2009. április 7., kedd

Tankcsapdaaaaa, Tankcsapdaaaaa

 

Ismerve a jelenleg Londonban székelő  magyarok  nagyobb részének "trükkjeit" és "okoskodásait" koncert elött akaratlanul is gyártottam pár összeesküvés elméletet, hogy miért is nem lesz Tankcsapda, kamu jegyeket vettünk, kétszer több jegyet adtak el, stb... Izgultunk, Picúrnak (Bori Picúrja) és Editnek (Bori másik barátnője) szintén beindult a fantáziája erre, miközben nálunk kajáltak koncert elötti bemelegítés gyanánt. Hogy legyen ami felszívja. Mégiscsak rocktörténelmi pillanat részesei leszünk. Tankcsapda első alkalommal Erzsi országában, és klub buli!

Pár pimms, pár sör készülődés majd indultunk, hogy találkozzunk Norbiékkal, Zoliékkal, Benedekkel,  Zsomborékkal, stb... a Világ végén. Bemelegítés folytatódott hát, majd becserkésztük a Lock 17 nevű helyet. Ahol a felső emeleten szólt a kődisco vagy micsoda, dehát kiszolgálás csak ott, így vártunk és próbáltuk becsukni a fülünket.

A helyszín elött az utcán egy jegyüzérbe is belefutottunk, angolosan mondogatta hogy "ticket for tanszeapka". 2-szeres áron árulta az öreg.

Mindenhonnan magyar szó, és magyar káromkodás, magyar röhej, és magyar nevetés hallatszott, mégiscsak 600 magyar kezdett koncentrálódni nem nagy helyen. Meg kell mondjam, furcsa volt idegeneket magyarul hallani.

Aztán megnyitották a kapukat a Lock 17 alatti clubba, ahol majd két előzenekar után előgőrdülnek a tankok.

Nagyon nem siettünk Borbálámmal, egy röpke emlék arról is van, hogy mintha Csory-val is találkoztunk volna :D Benedek sertepert sokfelé, mert mindenféleképpen csapdás pulóvert akart venni, amiről később kiderült hogy póló. "Ja igen, én néztem el" és düllesztette ki a mellkasát Benedek bácsi.

Bementünk, a club kialakítása marha jó, szépen tele már magyarokkal, fal festése fekete a wc meg közel. Az első előzenekar nem is volt rossz, ahhoz képest, hogy angolok voltak, még hallgatható is volt, a második viszont borzalmas pocsék, így hát duplán örültünk meg annak, hogy ki lehet menni cigizni, és vissza.

Ekkor Picúr már kezdte elülni a popóját a korláton a clubban, de már egyértelmű jelei voltak a csapda koncert kezdésének!

A "dühöngő" teli, a pult megközelíthetetlen, a kettő közti hely is "csirkésen teli"*.

"Tankcsapda ... Tankcsapda" skandálta mindenki, és ahogy kell, jöttek is a srácok. Furcsa volt látni őket az eddigihez képest hangyányi színpadon, de jól kezelték a helyzetet. A rendezők koncert elött többszőr bemondták, hogy tilos a "stage dive"-ingolás, és senki ne másszon fel a színpadra. Mert hát ahogy már említettem, kicsi színpad és rögtön közönség. Közönség közeli koncert, barátságos, meghitt.

Ennél a pontnál elméláztam még a régi sapka koncerteken, de sok időm nem volt erre, jöttek sorban a régi számok, és csak tényleg pár nemrégről. Mentem volna én pogozni is le, ha nem állítanak meg idióták, hogy ne lökdössem őket. :D

"Szóval annyira nem tudtam előrekotorni magamat,

hogy magam mögött tudjam a barmokat,

így hát nem jutottam első sorba

nem is ez volt a lényeg elsősorban.

Ettől rosszul nem éreztem magam,

de a közönség nem lett volna nagy falat."

:)

Borikámnak megmondtam, hogy ez az első közös sapka koncertünk és hogy ez milyen fontos! :) De nem nagyon hallotta, mert mögöttünk egy csaj nagyon szigorú feladatának tekintette, hogy minden számnak a szövegét a nyakunkba ordítsa. Aztán persze elszabadult a pokol, a vizes padlón az emberek csúszkáltak a dühöngőben, otthon felfújt, itt már kieresztett férfiak mutogatták tetkóikat, a Tankok meg dübörögtek.

"Jonny a mocsokban még a visszára,

ez emlékeztetett mindenkit fiatal évei tavaszára.

Benedek úr jól bepiált,

Meghívtam, mire ő is meghívott hát.

Készült is jó pár fénykép,

lássunk hát sajátokból egy - két félét."

05042009163

05042009159

05042009164

 

Ricóéknak nagy-nagy gratuláció, tökéletes koncertszervezés!

 

 

Ps. Jövőhéten AC\DC koncert beszámoló :D

*"csirkésen teli"- közlekedni még lehet, de köpni már nem.

1 megjegyzés:

ariBazsy írta...

Úgynézki a méltán "kiválónak" minősített Fokusz cimű műsörban most lesz a TCS koncertről vmi összefoglaló! :)