2009. február 21., szombat

Python road

Tegnap este elmentünk abba a Spanyol bárba ahol vettük a Tancsapda jegyeket még csütörtökön. Tettük ezt azért, mert megtetszett a hely, és jó arc a magyar csapos. Tegnap majdnem buliztunk már! Hogy is volt?

 

Bori már itthon cidrizgetett, míg én kivártam hogy a pubba érjünk. Guiness elött mégse cidrizzen már az ember. A pub rogyásig tele, alsó szint. Pult mögött Ricó, épp tánccolt csapolás közben aztán meg tömeget oszlatott. Cidri, Guiness kör Ricónak köszönhetően egy kis kedvezménnyel ;) Megjött Picúr, Borinak az ismerőse, aki ezesetben nő, tehát nem összekeverendő az én Picúrommal. Vodka-DietKóla - Cidri - Guiness körrel folytattuk, majd zenegépben kértem már számokat Ricónak köszönhetően egy kis kedvezménnyel ;)Beszélgetünk, dumálgatunk melletünk egy arc pedig nagyon mosolyog. Kiderül Zoli ő,  csatlakozik, régen a csapdának, meg a Junkies-nak ródolt, és jegyért jött, amúgy meg 10 éve él már kint. 11-kor megesett a kongatás, nincs több pia a pultból. Az utcára ki, Ricó is kijön egy cigire.

- Merre mentek?

- Ezen az utcán van még valami bár azt megnézzük.

- Gyertek beviszlek titeket.

Mint a kiskacsák egyes sorban követjük Ricót, Londonban ha azt mondják " beviszlek titeket" az olyan bárt jelent, ahova nem mehet be egyszerű halandó. A bár elött még hátrafordul "nem beszéltek angolul".

Megáll kis csapatunk a Troy 22 elött, Ricó odalép a beengedőhöz, ököl összeér váll megkoccant, régi ismerősök lehetnek ők, távolról látszik már. Mutogat ránk, meg hogy ismerősei vagyunk, a kapus végigmér minket szigorú szemével majd Ricó felé fordul és hanyag fejmozdulattal mutatja "bemehetnek". Az ajtóban még megkérdezi:

- Rock and roll fenn, vagy discó lenn?

Adja is magát a dolog Ricó kísér fel minket, folyosó falán nagy betűkkel "belépés csak tagoknak". Csalódás nincsen, éppen Buddy Holly szám megy és Elvises képek a falon. Ricó még odaszól a pultosnak, hogy " Ők az én embereim, jól tartani őket", majd elnézést kér de mennie kell vissza zárni. Itt nem volt már Guiness szóval Borikám ki is kérte a Jack Daniels kólát, tehát ennek árnyékában folyt tovább az éjszaka. Táncoltunk is ám, meg minden ilyen, egyszer rám szólt volna a pultos, de amikor rám nézett csak ennyit mondott " óóó, Ricó barátja?". Lehetett ezt élvezni azért, na! :D

Egy idő után kezdtünk már befáradni Jack szoritásától, így távoztunk. A spanyol bár elött vezetett az út a metróhoz, Ricó kint áll az ajtóban. Itt Bori még találkozott egy debreceni egyetemi társával. Elköszöntünk meg minden, aztán haladtunk tovább.

- Mivel megyünk?

- N98-s.

- Az jár itt?

- Fussál, ott van!

Buszra felültünk itt már csak kettecskén voltunk, és irány haza.

- Dőlj a vállamra nyugodtan, majd én figyelem a megállót. - mondom Borinak. Vállamra dől alszik.

Következő kép, hogy Bori ébresztget.

- Laci hol vagyunk? Szerintem itt vagyunk.

- H? Tudod mi van Bori? Túlmentünk. - konstatálom, hogy elaludtam én is, és nem tudjuk hol vagyunk.

- Laaaaci, itt vagyunk.

- Nem vagyunk itt, hát nem ismerős a környék. - nézek kifele bután az ablakon.

Felnézek, mi van kiírva a buszon következő megállónak, aszondja Piton road. Húúú mondom nenm stimmel, ha ez piton road, akkor nekünk le kell szállni, mert piton roadot abszolút nem ismerünk.

Leszálltunk.

- Bori, hol vagyunk? - csattan fel guiness-s hangom a sötét londoni éjszakában.

- Nem tudom. - gurgulázik Bori Jack Daniels hangján.

Buszmegállóban táblát nézegetjük, kisebb tanácstalanság is mutatkozik, hogy akkor most merre megy és honnan jön a busz. Nem voltunk megoldó képességeink magaslatán, na. :)

5 perc után realizáljuk, hogy akkor 3 perces busz útra vagyunk Willesden Green-től, a meleg ágyikótól, és nem igazán kellett volna leszállnunk. :)

Közben egy pasi cigit kért de nem értettük, aszondja nem gond, ő angol - spanyol keveréket beszél :D és tovább dölöngélt.

Busz megjött, jó helyen leszáltunk, kis kaja és alvás. Reggel algopiryn. A piton road-t meg azért nem ismertük, meg Plython Avenue volt. De a lényeg:

Ha Londonban Piton road-nál vagy, szálljál le! Ez hajnalban egészen pontosan így hangzott:

"Bocs, de ha én Londonban Piton roadnál vagyok, mindíg leszállok!" :D

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

jótanács, tessék beinvesztálni egy jófajta GPS-be, aztán nincs több gond. :D