2009. október 17., szombat

Formula One

 

Azt hiszem, minden idők leghosszabb Forma 1-es időmérőjét sikerült végignéznünk. Ennek aprópójából nézzük meg, hogy is működik az angliai közvetítés:

A BBC 1-en adták 5:20-tól a szokásos "magazin" műsort, minden időmérő és verseny elött Eddy Jordan, David Coulthard beszélget a műsorvezetővel a pálya szélén, vagy a box utcában állva, ahol aztán rendszerint megjelenik egy - két nagy kutya is egy rövid kérdésre, vagy csak valamelyik műszaki vezető.

A versenyek elött a kamerás tudósító futkorászik le-fel a kocsik, szerelők között, hogy start elött két perccel még kicsikarjon pár mondatot a versenyzőkből (miközben ők már veszik fel a sisakot), vagy a technikusoktól akar kérdezni pár kulisszatitkot. BBC-ről lévén szó, azok pedig válaszolnak is pár mondatban! Roppantmód testközeli közvetítésről van szó, sikerül bemutatniuk, hogyan telnek a verseny elötti percek.

Szóval ma 5:20-kor kezdődött a magazinműsor, ahol bemutatták a szabadedzésen történteket, időjárási műholdképet mutattak,  aztán 6-kor kezdődött is a futam. Időmérő leállítás, újraindítás, várakozás, közben folyamatosan el voltunk látva információkkal, Button apukáját kérdezték, mutatták Barichello kisfiát, meg jöttek-mentek a csapatigazgatók. Volt még versenyző-interjú is.

8!-kor pedig, amikor már átlépték az egy órás csúszást is, egyszerűen közölték, hogy a világ legtermészetesebb dolgaként ők márpedig le fogják közvetíteni az egészet, csak kapcsoljunk át a BBC 2-re, ott folytatják.

És lám, történelmi időmérőt adtak le, roppant élvezetesen kitöltötték az üres időt, és öröm volt végignézni a több mint három órás adást, úgy, hogy egy percig nem unatkoztunk!

Azt hiszem, ez a profizmus!

1 megjegyzés:

GeGe007 írta...

igen, én meg a német rtl-n néztem, mivel a retek klubb csak 23:00-tól adta felvételről. Biztos valami nagyon fontos műsor lehett délután.
Egyébként "epic" volt az egész, kiváncsi vagyok mi lesz a futamon.