2008. május 12., hétfő

London III.

Folytassuk tovább angliai\londoni dolgokkal, illetve az elmúlt hét eseményeivel, na és visszatérünk egy mondat elejéig Borisra, az újdonsült főpolgármesterre.

Mivel itten is, otthon is aktuális, nézzük az Adózást:

Tax:

Két fajta formanyomtatvány van. P45, és a P60. Gyakorlatilag a P60 az adóbevallás papírja, nekünk az agency adta, mert ők csinálták meg nekünk. Ez gyakorlatilag egy oldalas papír, rá van írva mennyit kerestem, mennyi az adó belőle. Ennyi. Ezt ők lejelentik, és kész is. Nagyjából egyébként 10 százalék nállam az adó.

Taxback:

Valami olyasmi törvény van, hogy ha bevándorló vagy, az első évednek az adóját visszaigényelheted! Ha az adott adóévben 5000 fontnál nem kerestél többet, akkor azt állítólag a teljesadó visszaigényelhető, ha afölött kerestél akkor 5000ig akkor is él a dolog, ami felette van, abból meg X százalék.

A P60-t elvittük egy adóirodába, emberünk adott egy papírt kitöltésre, azt kell postázni, és 6-8 héten belül elvileg jön is vissza az adó. Meglássuk.

Taxcredit:

Van itt egy ilyen nevezetű segély. Ez arról szól, hogy ha keveset keresel, és olyan 35 óra körül dolgozól hetente,  akkor adnak segély. Már fél Sach road, meg Knightland road segélyezik. Átlagosan olyan heti 45 font körül kap mindeki Taxcreditet. ;)

Az elmúlt héten visszajött Ákos, rögötn munkába is állt, de most linen porterként, aztán ma kitchen porter lesz, aztán holnap kitudja :D Hajtja a melót, van is hálistennek.

Radissonba kétszer volt a héten buli, mindkettőn nagyon jó vendégek volt. Angolok, de nem az a tradiciónális fajta, hanem a nyitott, érdeklődő, normálisan beszélő :D Mindkét este folyamán, már bőszen Lazlo, Gaboroztak a pultnál. Volt egy vendég aki számlát nyitott, és egész este arra ittak a haverjával. Az est végén 252 font jött ki számla végének.

- Ja, azt hittem 2500. - állapítja meg emberünk, de semmi ilyedség nem volt hangjában, csak megjegyezte.

Szóval kártya elő, fizet, és mielött még elmenne oda dob nekünk 25 fontot, köszi srácok mondattal.

Hétvégén szórakozás, és munka. Zsombor áthívta lengyel kollegáját Barteket, akivel mindkét nap nagyon berugott :D Bartek pedig kifejezetten folyékonyan kezdett magyarul beszélni. Álljon itt eme remek videó a magyar-lengyel barátságról.

Baloldalon Zsombor, és jobb oldalon Bartek előadásában a lengyel-magyar barátság:

És akkor legyen még egy videó mára, péntek esti vacsorán készült, pult mögött Picúr:

Na jó, nem tudom abbahagyni, következik egy videó Camden Town-ból, a brazil bár elötti hangulat:

2 megjegyzés:

eASToNE írta...

Mindig jó kedvre derülök a blogod olvasása közben. Szép az új design, mintha ismerős lenne vhonnan... ;) Köszi az infókat az adózásról, ha vannak még ilyen hivatalos dolgokkal kapcsolatosan infóid, írd le őket bátran, sztem mást is érdekelhet!

Peace mate!

eASToNE - Over & out.

Névtelen írta...

Helló!

Ezt a taxcreditet hogy is kell igényelni pontosan?MEg tudnád nekem mondani?Előre is tHX:)