2008. május 4., vasárnap

Weekend

Elöszőr is Boldog anyáknapját, szeretünk titeket!

 

A szombati napra grillezést terveztünk. A nap döcögősen kezdődött, de annál inkább felpörgött. Amikor reggel a péntek estém után lementem a konyhába csinálni egy kis tükörtojást, váratlan de nem szokatlan kép fogadott. Zsombor alukált a konyhaasztalon, a könyöke a tányérjában. Hajnal 6 körül értek haza egy ausztrál kocsmából (walkabout), elfáradt evés közben ... :D

A csajok is teljesen szét voltak csúszva, a minimál program működött mindenkinél.

Elhatároztam, hogy kitakarítok, ez annyira sikerült, hogy a fürdőszobai domasztoszos felmosást követően kb. két órán át nem tudtam megmaradni a szobában a klór szagtól.

Kis leves ebédre, délutáni szunya (ahogy Benedek Úr mondaná, kajakóma) aztán mentem bevásárolni a grillezéshez.

Álljon itten most a Knightland Grill receptje:

 

- Végy a Nettóban egy konzerv Trüzky darabolt gombát,

- Végy a Lengyelnél két konzerv Siskeri sós vízben tárolt kukoricát, illetve fél kiló csirke mellet. Ha ez nincs akkor fagyaztottat.

- Végy a török lengyelnél egy tányér krumplit,

- A harmadik török éjjelnappalinál meg egy giga hagymát, két fej lilla hagymát, paradicsomot, paprikát,

- Még ugorj be az egyfontoshoz, űrhajós papírt venni!

Állj meg az indiai csirkésnél pár szót válts a pultosokkal, aztán irány haza mivel televan mindkét kezed. Pakkokat lerakva vissza a Saintsburys-be, ahol előrecsomagolt faanyag beszerzése a cél, mosolyogj szépen a pakisztáni kis csajra a kasszában, jegyezd meg, hogy milyen szép időnk van, és fizess.

Otthon ekkor kezdődhetnek az előkészületi munkák.

A giga hagymát (akkor volt mint a fejem), a lilla hagymát, a paprikát, paradicsomot szeleteld fel kockára, csíkokra mikor hogy sikerül, Benedek úr halkésével.

Ha fagyasztott csirke mellett vettél, rakjad be a mikróba olvasztani.

Készíts jó nagy darab űrhajós papír kockákat, a közepére rakjál kukoricát, gombát, rá hagymát, lilla hagymát, paprikát, paradicsomot. Sózd meg, szórj rá borsot, pirospaprikát. Jól bugyoláld be az űrhajós papírral.

Nagyjából két jó nagy adagot lehet elkészíteni a fentebb említett mennyiségből.

Eztán jön a specialitás!

Űrhajós papírra szeletelj krumplit karikákra, adj hozzá jó sok hagymát, szalonát börkéstűl, ha még maradt paradicsom, paprika, jól szórd meg borssal, piros paprikával. Jól bebugyál.

Készítsd elő a grillnek a kertet, szélvédett helyre állítsd fel Pötyi álltal talált grill állványt. Papír, előreszeletelt zacskós fa, a tetejére a használhatatlan brió koksz "szén" darabok.

Gazdagon tálalj sziciliai, vagy új zélandi bort a nézelődőknek, kinek ízlése szerint sört.

Tűzgyújtás, ha a "szén" véletlenül sem akar égni, még egy zacskó fáért kirohanás. Ha úgy látszik, hogy a tűzből nem lesz semmi, a speciál köretet sütőbe rakni.

A parázson a csirkét kezelni, majd az űrhajós papiros csomagot a parázs közepibe helyezni.

Tálálani a már nem szomjas társaságnak.

Képekkel illusztrálva:

 

100_0243

100_0244

100_0245 Lacza és Tamás (a szomszéd utcában lakik, az iroda sofőrje) erősen tűzfigyelőben,

100_0248 Atesz is csatlakozott a csapathoz,

100_0253 Már jól lakottan hideg sörrel,

Nincsenek megjegyzések: