2009. június 13., szombat

Ramsay for PreZ

 

Szülinapom másnapjára Bori készült valamivel. Nem tudhattam róla semmit, csak hogy valami étterem lesz belőle. Nagyon jól tartotta a titkot, semmit nem tudtam kiszedni belőle, csak annyi volt a feladatom, hogy időben haza kell érnem, mert 7-kor indulunk.

Úgy volt. Hazaérve laptopon egy kis üzenet. Meghívó. Ma este étterembe megyünk, a "The Warrington"-ba. Ismerős volt a neve, pár sorral alatta a magyarázat. Gordon Ramsay étterme!

Na az annyát, mondom "Tyhűűű, vazeg!"

7-kor persze nem tudtunk elindulni, mert "jaj, még átveszem a harisnyám", "jó így a hajam?", de odaértünk időben. Nincs is messze tőlünk, 20 perc alatt ott voltunk.

Egy biztos. Gordon tudja a dolgát, tudja hol és miből kell vendéglátó egységet kialakítani! Három emeletes ház, alsó szint pub, első emelet az étterem, második emelet pedig hotel rész. Az épület egy nagyon régi hotel, ezt vette meg Ramsay bácsi, és alakította át. Ahogy elnéztem a pub forgalmát, egy biztos. 6-7 utcányira tuti nincs más pub a környéken :D

Étterem szépen kialakítva, hangulatos színek,már megjött az étvágy. Leültünk asztalunkhoz, pincércsaj rögtön hozta az ital-, és étlapot illetve rögtön egy kis vízzel kínált minket. Az itallapot bogarászva egyszercsak valami nem stimmelt. Magyar bor!

Bizony az extra kategóriában ott figyelt a Tokaji 5 puttonyos, Hungary! 38 fontért :)

Az étlap bogarászása közben már a kihozott kis zsömle-vaj kombót rágcsálgattuk, majd meg is született az esti menü.

Bori:

Bubble and squeak, smoked bacon and poached egg,

Chicken and wild mushroom pie, Mixed leaf and tomato salad 100_2043

Banoffee pie 12062009223

Lacza:

Potted Goosnargh duck with apple and cider chutney  DSC_00093

Hanger steak, watercress and peppercorn sauce. Mashed Potato

Rhubarb and frangipane tart, crème fraîche DSC_00094

 

Nehéz ezt leírni, a kacsa előételem fenséges volt, a hanger steak félig átsült, de ennek ellenére puha és omlós, a rácsurgatott bors szósz pedig pont annyira volt borsos, hogy amikor már azt éreznéd, hogy hú ez nagyon, akkor vesz vissza az erejéből és erősíti fel a steaket, majd a desszert, amit még ma sem értek. Tejfől mellette, és a tészta - tejfől keveredéséből létrejövő harmadik íz a rebarbarával ... Mennyei!

Egyszerűen minden a helyén volt! A kiszolgálás tökéletes volt, a legapróbb részletekig megkomponálva, hogy a legjobbat kapja a kedves vendég! Az étel pedig fenséges. Brutálisan finom, mindenből éppen annyi, hogy ellazulva csak úgy utazgatni lehessen az ízek világában, mindenféle bérlet vagy oyster kártya nélkül, szabadon.

Szóval néztük eddig is a Ramsay műsorát a Kitchen Nightmare-t, ahol étteremeket változtat át minőségi éttermekké, és eddig is egyetértettünk vele, és elfogadtuk amiket modott, és ahogy mondta, de mostmár bármit csinálhat emberünk, mi a követőivé váltunk! :D Gordon Ramsayt elnöknek! :D

 

Mégegyszer köszönöm Borikámnak, ez aztán meglepi volt! Puszi.

 

100_2038

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Laci!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok, mellé még sok szerencsét, egészséget, gazdagságot, sikert és szerelmet.
Így talán benne van minden, amire az embernek szüksége van a boldogsághoz.