2009. június 16., kedd

Votes result

3 ... 2 ... 1 ... Bííííííp ... ADÁS!

Köszöntjük látogatóinkat innen a Willesden Green-i választási központból, ahol egy igen szokatlan szavazás már feldolgozott és beérkezett eredményeit, azok hatásait elemezzük szakértőinkkel, illetve hamarosan kapcsoljuk a Blog Szavazási Irodát, ahol nemsokára kihírdetik a végleges eredményeket is.

Műsorvezető I: Jó napot kívánok, elöször is úgy illik, köszönjük meg szépen a szülinapi jó kívánságokat.

Műsorvezető II: Így is van, köszönjük, de térjünk is rá erre a nem mindennapi szavazásra, ami remélhetőleg nyomokat hagy majd az emberekben!

Műsorvezető I: Így van Ketteske, ez a szavazás eddig sose látott nyüzsgést hozott a blog életébe, összesen 12-en szavaztak, és sose volt még olyan, hogy Mex, Gege, Swarz kommentezzen egyazon postot.

Műsorvezető II: Így igaz, Egyeske! Ez fantasztikus!

Műsorvezető I: Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy igen furcsa szavazási kérdés és válaszadási lehetőségek voltak, megmondom őszintén, én el is bizonytalanodtam egy kicsit, hiszen mintha nem lett volna rendes válasz a kérdésre ... Kedves bloglátogatók, most kaptam a hírt, hogy pár pillanaton belül ki is hírdetik az eredményeket, a szavazást törvényesnek ítélték, kapcsoljuk hát a Blog Szavazási Irodát, tudósítónk Gál Etelke Katus (suttog):

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A szavazáson résztvett szavazók száma: 12 fő

Szavazásra jogosultak száma (napi látogatók száma): körübelűl 60 fő

Nyilvánosan a szavazástól tartózkodók száma: 3 fő

A szavazáson a résztvételi arány (figyelembe véve a tartózkodókat): 25 százalék

A szavazáson a résztvételi arány (nem figyelembe véve a tartózkodókat): 20 százalék

 

A szavazás eredményesnek, és sikeresnek tekinthető!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A szó a Willsden Green-i irodáé. Stúdió!

...

Műsorvezető I: Köszönjük Gál Etelke Katus. (a stúdióban ülő szakértőkhöz fordul) Nos tehát, a Blog Szavazási Iroda hivatalosan is eredményessé nyilvánította a szavazást. Milyen konkluziót lehet levonni az eredményből, mik a hatásai ennek a jövőre nézve,egyáltalán, meghívott szakértőink hogyan értékelik a szavazást?

Meghívott szakértő I: Jó estét kívánok mindenkinek. Nagyon fontos elmondani, hogy a szavazás tehát törvényes, eredményét kötelező érvényű betartani. Tehát az eredmények:

Ha összekeverjük a pirosat, és sárgát milyen színt kapunk?

Lilla      2 (16%)
Zöld      8 (66%)
Kék      2 (16%

Ezek alapján elmondható hogy ha valaki piros és sárga színeket összekever, akkor abból Zöld szín lesz, illetve jogosan mondhatja egy kisebbség azt, hogy az Kék lesz, illetve hogy az Lilla lesz, mint egy női név!

Meghívott szakértő II: Roppant érdekes eredmények! Eddig az emberiség úgy tudta, hogy a pirosból és a sárgából narancssárga lesz, de most ez a szavazás mindent felborít! Óriási napnak reggelén ébredtünk ma!

Meghívott szakértő III: Én azért óvatosabban fogalmaznék serdülő kollegáimnál, szeretném felhívni a figyelmet eme szavazás beláthatatlan következményeire!

Műsorvezető I: Kifejtené?

Meghívott szakértő III: Többféle problémával, és kérdéskörrel szembesülünk! Vegyük hát sorra őket:

1. Meg volt adva egy szavazás, aminek nem volt értelme, hiszen mindenkinek tudnia kéne, hogy a piros és sárga színek összekeveréséből narancssárga lesz!

2. Ennek ellenére kifejezetten sokan szavaztak a zöldre, páran a kékre, és ketten Lillára, ami egy női név!

3. Hárman adtak hangot annak a véleményüknek, hogy itt valami nem stimmel!

4. Többen azok után is szavaztak, hogy kommentben elolvashatták hogy narancssárga lenne a jó eredmény!

5. És ott van egy igen nagy százalék, jelesül 75! százalék, aki nem szavazott, de még kommentet sem írt.

Meghívott szakértő II: Ha jól értem, Ön tehát a rajz oktatás megreformálását szeretné elérni?

Meghívott szakértő III: Dehogyis, Ketteske szakértő! Lássuk hát, hol is a probléma?

- Mint minden szavazáson, van egy kérdés, és pár választási lehetőség. Esetünkben nem volt értelmes választási lehetőség, ennek ellenére mégis 20 százalék szavazott, pedig ez még egy igen egyszerű kérdés volt! Mint minden más szavazás esetében, a választás nem ilyen könnyű, leginkább pártok programjára, ígéreteire hagyatkozva döntünk, azaz valótlanságokra, gyakran hazugságokra hagyatkozva hozunk döntést. Mert szavazni kell! Mint ahogy ezen a szavazáson is láttuk!

Márpedig szavazni NEM KELL MINDEN ESETBEN! Bár mindenki, és minden azt sulykolja belénk, hogy szavazz!, de hát ha nincs mire, miért szavazunk? Ha nincs rendes válasz a kérdésre, miért válaszolunk?

Ennek a kérdésnek volt három választási lehetősége. És mi most erről beszélgetünk.

Meghívott szakértő I: Így igaz. Ezentúl a piros és sárga összekeveréséből zöld lesz!

Meghívott szakértő III: Ha a szavazáson résztvettek szavazatait vesszük alapul, igen, így igaz, kedves jóltanult egyeske szakértő kollegám! De mi van a negyedik választási lehetőséggel?

Műsorvezető I: Ezt nem értem, Meghívott Szakértő III. Nem volt negyedik választási lehetőség, hiszen három válaszra lehetett csak szavazni!

Meghívott szakértő III: Ahogy Ön is mondta, három válasz volt megadva, én a negyedikről beszélek! Arról a józan paraszti ésszel belátható választási lehetőségről, hogy ha nincs jó választási lehetőség, akkor nem választok! Esetünkben a választásra jogosultak 75 százaléka nem szavazott, feltehetőleg azért, mert úgy gondolták hogy nincs mire szavazni, hiszen egyik választási lehetőség sem jó!

Műsorvezető II: Kezdem kapisgálni. De mire akar kilyukadni?

Meghívott szakértő III: Ezen egyszerű okfejtésemmel arra próbálok rávilágítani, hogy MINDEN SZAVAZÁS ESETÉBEN FIGYELEMBE KELLENE VENNI A NEM SZAVAZÓK ARÁNYÁT! Hiszen ha ezen réteg jelentős része a szavazásra jogosultaknak, akkor annak komoly oka lehet hogy ennyien nem szavaztak! Azaz nem arról kell csak beszélni, hogy ki miért szavazott mire, hanem arról kell beszélni, hogy ha nagy arányban az emberek nem szavaztak, akkor elfogadható-e a szavazás eredménye? Csak azért, mert a szavazatok többsége zöldet mond, biztos az, hogy pirosból és sárgából zöld lesz?

Műsorvezető II: Nem, nem igaz!

Meghívott szakértő III: Na látja! Vagy rosszul volt feltéve a kérdés, vagy nem volt normális, ésszerű választási lehetőség! A szavazás érvényes volt, eredménye kötelező érvényű, mégis komoly baj van, hiszen pirosból és sárgából narancssárga lesz!

Meghívott szakértő II: Jó, jó. Azonkívül, hogy én zöldet mondok, hiszen így döntött a nép, mire gondol, hogy lehetne megoldani ezt a problémát? (feszeng)

 Műsorvezető I: Elnézést, hogy megzavarom a gondolatmenetet, de épp most jelentette helyszíni tudósítónk,  Gál Etelke Katus, hogy nagyobb csoport gyülekezik a Blog Szavazási Iroda elött, közülük többen skandálnak, és rigmusokat énekelnek! Állítólag a be nem jelentett tüntetésnek a célja, tiltakozás a választás eredménye ellen, hiszen többen kifogásolják hogy a kék kevés szavazatot kapot! És állítólag alakulóban van a KÉKSereg hagyományörző nemfélkatonai nemszervezet.

Meghívott szakértő III: Tehát, hogy folytassam gondolatmenetemet, mindenféleképpen változtatni kell. Szabályt, Mentalitást! Ezentúl igenis FIGYELEMBE KELLENE VENNI A NEMSZAVAZÓK ARÁNYÁT, és ha az jelentős, illetve több, mint a szavazók száma, akkor cselekedni kell, hiszen a megadott lehetőségekre nem szavaztak! Tehát hiba van a szavazásban, a kérdésben, a válaszban, nincs jó megoldás, vagy nincs jó válasz, vagy butaság a kérdés, és még sorolhatnám.

Műsorvezető I: Milyen konkrétumokra gondol?

Meghívott szakértő III: Nagyon egyszerű kéremszépen! Például:

- Olyan esetben, ha mondjuk 50 százalék nem szavaz a szavazni jogosultakból, akkor figyelembe kell venni a szavazás eredményét, de azonnal kiírni új szavazást! Megállapítani, hogy vajon mi lehet a gond, és változtatni rajta! Nem úgy értem, hogy most akkor legyen választható a KÉK, LILLA, FEHÉR, hanem a probléma gyökeréig kell lemennie azoknak a pártoknak, és színeknek, akik nem kaptak elég összavazatot! És akár közösen kialakítani azt a megállapodást, miszerint narancssárga lesz a helyes a válasz.

Meghívott szakértő II: Nem értek egyet, a Zöld lett a nyertes, ezt akarták a választók! Aki meg nem választott, az ne sírjon utána!

Meghívott szakértő III: Így igaz, kedves jól tanult kollegám, lehet ezt sokszor sokhelyen ismételgetni, de ha nincs rendes választási lehetőség, akkor a többség nem fog szavazni, a szavazás eredménye csorbítja a világképet, majd az azután következő választáson a csorbított világképet csorbítjuk tovább, hiszen a rendes választás, az ami mindenkinek jó lenne, sosem kerül a felszínre, hiszen nincs megadva választható opcióként! Emiatt sosem lesz olyan választásunk, ahol létezne jó választási lehetőség!

Műsorvezető I: Sajnos lejárt a műsoridő, megkérném meghívott szakértőinket, hogy még egy - egy mondatban foglalják össze konklúziójukat, utána pedig kapcsolunk a Blog Szavazási Irodához, ahol a legfrissebb hírek szerint többször összecsaptak már a Zöld és Kék pártiak, amiben sajnálatos módon kolléganőnk, Gál Etelke Katus is megsérült, több helyen be LILLULT a keze!

Meghívott szakértő I: Fontosnak tartom elmondani, hogy a szavazással kapcsolatban mindent rendben találtak a megfigyelők!

Meghívott szakértő II: A szavazók egyértelműen kinyílvánították, hogy Zöld, így azt el kell fogadni!

Meghívott szakértő III: Csak abban tudok bízni, hogy páran megértették amit megpróbáltam elmagyarázni ...

Műsorvezető I: Köszönjük tehát szakértőinknek a jelenlétüket, szavazási műsorunk ezennel véget ért, kapcsoljuk az összecsapások helyszínét. Kellemes estét, jó szórakozást.

Műsorvezető II: Köszönjük.

3 megjegyzés:

GeGe007 írta...

rátapitottál a lényegre, ezért nem szavaztam én sem, és nemcsak itt....

Unknown írta...

Én sem szavaztam, csak itt, de gondoltam zöld- lesz belőle...:D megfelelő arányokkal, lehet hogy más lenne, nem narancssárga...:)

GeGe007 írta...

ja, és még azt is megjegyezném, hogy ez eddig a legjobb írásod, többek (kivlállók) szerint is.