2008. január 23., szerda

Again in London / Újra Londonban

Megékeztünk, most Ferihegyről a város felett hagytuk el a várost. A Népstadion felett kanyarodtunk el, fantasztikusan szép Budapest felülről! Gyönyörű látvány a kivilágított város, a lánchíd, a vár fentről! Egy örök élmény marad, hogy ez láthattam!

Kisebb fennakadás volt Ferihegyen, miszerint is mielött fel kell szálni a szállítóbuszra a géphez, egy utolsó útlevél elenőrzés van. Lacza következik a sorban, a csaj megnézi az útlevelet, ránéz Laczára:
"- Hát maga az. Már fél órája keressük. Kérem álljon oda, mindjárt elkísérik önt, kisebb gond van a csomagjával."

Lacza félre áll nagyot nyel, Picúr kezd röhögni mögötte, Ákos már a buszra szállva nézi, hogy mi van?

Visszakellett menni a csomagfeladóhoz, a röntgenen ikszet kapott a csomag. Jött egy rendőr elötte kellett kinyitni a csomagot. A rendőr ránéz a röntgen képre, és azt mondja:
" - Van rajta barack kép?
- A pálinkán? Igen.
- Na nem baj, azért mutassa meg, meg a kolbász alatt azt a fém lemezt is"
Szóval a gond az volt, hogy a pálinkás üveg, a boros üveg, és az öcsémtől kapott mágneses naptár egymás mellett volt, és a röntgen képen gyanúsnak ítélték meg :D

Probléma elhárult, vissza a beszállásra, és fel a buszra. Ott már azon röhögtek Ákosék, hogy vajon mennyire hideg a gumikesztyű ...  A leszállásnál jó nagy szelet kaptunk ki, rendesen dobálta a gépet, mi csak mosolyogtunk és élveztük a helyzetet, páran viszont kezdtek rosszul lenni. Nagy élmény ez is!

Hétfőn este már ettünk a töröknél egy csirkét, Kedden pedig már intéztük az ügyeinket. Felvettük a szabadságos csekket, mentünk az ügynökségre stb ...

Ákos ma már dolgozott is a szokásos helyén, újra rajta van a rotán. Laczának mennie kellett az ügynökségre melóért, mert a Radisonba csak szombaton lesz rendezvény, de arra be is írta a főnök. (amikor meglátta a főnök, az első kérdése rögtön az volt: mi történt a homlokoddal? :D) Így holnap tanfolyam, este Silver Service egy hotelben, pénteken egész nap meló. Ma még Lacza csináltatott egy új bankszámlát a Lloyd's-ban, mert nem teljesen jó a régi bank.

Amit kapott két telefont Lacza a SkypePhone (Skype azonosító: racz.lacza) vásárlásakor ma eladta két magyar srácnak, így ez is megoldódott.

A laptop teljesen elromlott, így ma Ákos beadta egy szervízbe, 3 óra alatt meg is javították. 40 font volt. Az elmúlt két napban a gép nélkül mindketten kimondtuk, és elismertük. Fanatikus megszálottjai vagyunk a számítógépnek, és az internetnek. Számítógép és internet függők vagyunk! Ez van :D

Megint beindul az élet, megint Londonban vagyunk, elkezdődött a harmadik széria!

U.i.: Nagyon jó volt otthon, nagyon élveztük mindketten, mindenkit puszilunk, és mindenkinek köszönjük! Rossz volt eljönni otthonról, de itt van dolgunk, és igyekszünk megcsinálni a szerencsénket!

Egyébként furcsa érzés, itthon itthon van, otthon otthon van. Két országban élünk ...

A hazafele úton a repülőn írtunk blogot, csak a laptop elromlása miatt nem tudtuk feltenni. Azért most bemásoljuk ide. Ezt írtuk a repülőn:

"

Monday 5:14 p.m. 07/01/08

Bizonyára pár nap késéssel kerül majd fel ez a poszt, mert amikor íródnak ezek a sorok az Amigók épp a Wizzair W6210-s járatán 37000 láb (13ezer) magasan félúton London és Budapest között ülnek, a menetsebesség 840 kilóméter / óra.
A légiutaskísérő kisasszonyokra semmi panasz, néha átszaladunk egy két turbulencián.

A Csatorna felett átrepültünk, Belga légtért elhagytuk, éppen Frankfurt felett vagyunk. Ezután északra kanyarodunk Nünberg felett húzunk el, majd cseh légtér követően, jobb kanyar és Ferihegy 1.

A repülőjegyeket már jó ideje megvettük, 55 font volt az oda - vissza út. Ja mert megyünk mi ám vissza! Két hetet töltünk el kishazánkban.

Hogyis voltak az elmúlt napok?

Lacza Radisson-s staff partyja ...

...nagyon jó volt, olyan vacsora volt mint amiken végig pincérkedtem az elmúlt 3 hónapban. Megérkezést követően pezsgős welcome drink (hirtelen 2-3 pohárral biztos ami biztos), majd helyfoglalás az asztalnál. Itt már töltötte is ki a kormos pincér a fehér bort, majd egy bűvész lépett az asztalhoz, és nagyon profin varászolt nekünk! Egy kártyára fel kellett írni mindenkinek a nevét alkoholos filccel. Aztán mindenki visszarakta a pakliba a kártyákat. Aztán mindenki elé odaszórt három kártya lapot, és mind a hármon ott van a saját maga álltal odaírt név. Ugyanúgy, rendes kártyák! Meg hasonló trükkök, amikre igencsak rácsodálkoztunk. Előétel (zöldségek mozarella sajt), majd bor öntés - ekkor kezdtem el fröccsözni -és fő étel (félig átsütött bárány, krumpli). Itt vettem észre, hogy Momo (kollega) áll a pultnál, és rendel. HoHO! Odamentem, kiderült free bar! Nem is kellett több a deszertet már egy GinTonic-l a kézben vártam, ami hamar kiürült, így álltalános látványá vált az éjszaka további részében, hogy asztaltól pultig sétálgatok. Deszert puding, aztán WhiteCoffee, és indult is a buli. Ekkor már mindenki jó hangulatban volt, akit lehetett meg is pörgettem rendesen, kifejezetten a két kormos kis kolleganőt ... Másnap reggel 11-re meló ami nem volt túl kellemes, de hát le lett nyomva. A főnökkel találkozva megköszönte a decemberi munkánkat Picúrral, " végre rendesen ment a bár" mondat is elhangzott. És ha tudná mennyit ittunk, meg mennyi piát hoztunk el a raktárból :) A másik főnök meg már szinte sajnálva kérdezte, hogy "most akkor két hétig nem látjuk egymást?" E-van, érdekes a dolog. A jó rabszolga kell mindenhova. Na a lényeg, hogy elvileg várnak vissza majd a Radissonba.

Ákos szokásos Rotája szerint lenyomta a hetet, még vasárnap is dolgozott. Éjfél körüli hazaérkezését követően még bepakolt a bőröndbe, alvás, aztán reggel kelés, készülődés, és indulás Lutonra.

Itt 2 kiló túlsúly 12 font befizet. Várakozás, becsekkolás, teljes tolóerő a kifutópályán, és már eeeepülünk is mint a madáááár.

A blog természetesen otthon is üzemel, írjuk majd épp mit is csináltunk otthon.

"

1 megjegyzés:

BrigiHugi írta...

Hahó Öcsi! Utólag is Boldog Születésnapot Kívánunk. Hugi-Feri. Jegyezd meg édes ecsém, ez az utolsó év az életedben, ami még kettessel kezdődik, utána ..... :-)))) Tsók
U.I.: halál a májra (csak óvatosan) :-)