2008. január 4., péntek

The year began / Elkezdődött az év

Az elsejét túlvészelték az Amigók, Ákos a héten a szokásos rotáját tőlti délután fél 4-től 11-ig, dolgozni nem nagyon dolgozik mert nincs mit, ellenben telezabálja magát minden féle földi jóval a konyhában. Laczának nincs melója a héten, az ügynökség nem tud adni, a Radissonba meg nincs semmi esemény.

De így is zajlik az élet.

Laczának karácsony után a pénzautomata benyelte a kártyáját, ezért ment a bankba. Annyit mondott neki teljes nyugalommal az ügyintéző, hogy előfordul, hogy rossz a gép ... küldenek új kártyát. Emiatt Lacza levette az összes pénzt a számláról.

Aztán a héten jött levél. A bank levett harminc fontot a számlájáról, mert 31-n, amikor a telefonszolgáltató levette a havidíjat a telefonért minuszba került a számlája. És hitelkerete nincs, így 30 font a banké ... Reklamálni lehet, fog is!

Aztán kiderült, hogy az agency ahol dolgoznak most egy két hétig nem a megszokott fizetési rendben fizet, azaz nem minden pénteken, hanem a héten szerdán, jövőhéten meg hétfőn vagy kedden. Szóval csúszik a fizu, na meg Laczánál lehet elszámolták, és kevesebbet fizettek neki. Reklamáció folyamatban.

Aztán Lacza még régebben bejelentkezett egy Costumer Service / Ügyfélszolgálat -i tanfolyamra, ahol elvileg még neki fizetnek azért, hogy tanul. Ma volt a beiratkozás napja. Tesztet töltött ki, ami közép szintre sikerült angol nyelvből, matekból pedig jóra. Az angol szőke csaj csoportvezetőjét nem nagyon értette, de ment a dolog a maga sodrában. Aztán amikor alá kellett írni papírt, akkor azt mondta, hogy ezt elvinné, hogy lefordítsa, így majd 24-n megy vissza a tanfolyamra. Kapott erre a napra kajajegyet is a sarki szendvicseshez.

Aztán volt olyan is, hogy tegnap elött kijött az irodától egy ember, hogy szóljon Ákosnak, és Laczának, hogy a lakók szerint probléma van velük ...

- És milyen prbléma van? - kérdezte Lacza
- Hát az ügynökség küldött, hogy szóljak probléma van. - arc
- Értem, de ha nem tudjuk, hogy mi a probléma nem tudunk rajta változtatni. - ment tovább Lacza.
- Hát nem tudom, mert nem mondták meg. - arc
- Szóval kijöttél, hogy szólj, hogy probléma van velünk, de nem tudod mi?
- Hát ... holnapra utánna járok. - arc

Aztán lévén Ákos nem volt itthon az arcnak elkezdte mondani Lacza, hogy sejti miről lehet szó, miszerint Pélyke, meg Pélykené (az elbaszott kis tini párocska az első emeltről ) telefonálgat be folyamatosan az ügynökségre. Mindegy mi van, ha nekik nem tetszik valami, már telefonálnak is be. Eddig az ügynökség is leszarta, úgy látszik most ilyen látvány intézkedést csináltak. A vége az lett, hogy lejött Pélykené Laczának esett az arc elött...

- Hát most figyelj, nem akarok csúnyát mondani, hogy miket műveltek itt, de ezt nem lehet tűrni! - ripacskodik a csaj.
- Hoho, mondjad csak nyugodtan! - kezeli le Lacza.
- Hát hogy összevissza büfögtök, meg röhögtök a lakásban. - szörnyűlködik a csaj.

Ebben a pillanatban az ügynökséges arcnál is megjelent egy mosoly. Kb 10 perc után lejött Pélyke is a szokásos dinnyéivel a karjai alatt, és ő is elkezde mondani. Bár azóta sem értem, hogy miért várt ennyit, de így szokott lenni. Mindíg vár egy kicsit, és csak aztán jelenik meg. Gondolom addig összeszedi a dinnyéket a hóna alá. A vége az lett, hogy az ügynökséges arc számára is komolytalanná vált a szitu, Lacza mondta neki, hogy értették az ügynökség üzenetét, Pélykéék meg sík idegsen fortyogtak. Meg kell jegyezni Bori a házból nagyon jól kiállt Lacza mellett.

Na aztán történt olyanis még ezelött, hogy beszart a mosógép! Letört az egyik olyan pöcök a tartályból, ami forgatja a ruhát. Kinél történt ez? Pélykééknél ...

Lacza, Bori, Zsombor ülnek lennt a konyhában, Bori meséli, hogy tönkrement a mosógép. Rá 5 percre jön is le Pélyke valamiért a konyhába.

- Telefonáltatok a mosógép miatt az ügynökségre? - kérdezi Lacza
- Nem, nem telefonáltunk. - veti oda Pélyke.
- Az érdekes, pedig ti szoktatok telefonálgatni mindenért az ügynökségre, most meg hogy nállatok tönkre ment, nem telefonáltok? - kérdezi Lacza

A többiek háttér kuncogása közben hagyta el Pélyke a konyhát szokásos dinnyéivel a hóna alatt.

Na meg hát a lényeget ki ne felejtsül! Ákos vett 2.1-s Logitech hangfal szettet! Gyönyörűen szól! Persze megbeszélték egymás között, hogy csak délelött 10, és este 8 között halgatják hangosan a zenét. Evvel nem lehet gondja senkinek ;)

Ma Lacza megy nemsokára a Radisson Hotel Staff Partyjára. Meghívták őt is, és Picúrt is a hotel személyzeti bulijába. A szemközti hotelben lesz, kiváncsian mindketten. Elvileg olyan vacsora lesz, mint amilyenek ők is egész ősszel felszolgáltak, csak most ők  ülnek majd az asztaloknál ... :)

Elkezdődött az év ...

Na vajon hol lesznek jövőhéten az Amigók? ;)

1 megjegyzés:

Andi írta...

Szasztok! Hogy én mikről maradok le! :) Pedig itt lakom "alattatok" :) Azért azt a fesztivált a tinipárossal és "arc" barátunkkal megnéztem volna... :) Na de most tényleg, hogy mertek jókedvűek lenni és nevetni? Nem szégyellitek magatokat? :D