2008. május 8., csütörtök

London II

Folytassuk is, ahogy megígértem.

 

Razzia:

Kb. másfél hónapja egy hétköznap őrületes dugó volt nállunk a kerszteződésben. Semmerre nem ment a forgalom, minden be volt állva, aki busszal jött haza, mind mesélte, hogy valami a Finsbury Parknál van, mert sok a rendőr.

Másnap az újságban olvastam, hogy az angol rendőrség razziát tartott a Finsburynél. Két három utcán mentek végig, és begyűjtötték akit megtaláltak körözött személyeket, meg lopott cuccokat.

Az akcióban 600 rendőr vett részt! Mármint nem háttérstáb, hanem akciósok! 600 rendőr lepte el azt a két-három utcványi területet, mindenhova becsöngettek, ellenőriztek, igazoltattak, házat kutattak. 600! Az újság volt egy kép, utcahosszan csak rendőrök, olyan mintha valami felvonulás lett volna.

Amit találtak:

110 lopott mobil telefon, 46 útlevél plussz egyébb igazolványok, töménytelen mp3, ipod lejátszó.

Szóval az angol rendőröknek nincs fegyverük, de ha mennek, akkor tömegesen! Ezt már máskor is észrevettük, hogy ha akció van, akkor igencsak hamar, és rengetegen szállnak ki.

Múltkor Pötyi mesélte, hogy jött hazafele, és a sarkon az internet kávézóból rángattak ki egy kormos kölyköt, de nem a bobby, meg a sima rendőrök. Kommandósok! Egy 17 év körüli kölyköt ... Ilyen erőt csak akkor használnak, ha valami komoly veszél van, komoly elkövetővel állnak szembe. Nincs fegyver, hogy megakadályozzák a bünözők körében is a fegyver használatot, de ha van, akkor bizony az angol rendőrség nem viccel!

Nincsenek megjegyzések: