2008. május 6., kedd

Mayday

Angliában tegnap volt a majális.

Bank Holiday (ünnepnap) volt, azaz három napos hétvége. Ahogy megfigyeltem, itt nincsenek olyan tologatások mint otthon. Ha csütörtökre esik egy ünnepnap, akkor arra. Ha Hétfőre, akkor arra. Nem rakosgatnak szombatra munkanapot.

Na már most emiatt épp ritka alkalom, hogy három napos hétvége legyen, a tegnapi napra minden üzlet akciót hírdetett. Leértékelések, olcsó árak mindenhol, hogy a nem dolgozó réteg mit is csináljon mást, minthogy költse a pénzét.

Vasárnap este nekem meló volt, egy gyors kis 80 fős állófogadás bárja, majd haza. Hétfőn Zsombornak mondtam, hogy menjünk, nézzük meg Walthamstow Central-t, még régen voltam ott tele van bolttal meg minden. El is indultunk, majd egyre keményebb környékekre hatolt be a busz. 20 perc után Walthamstow Central megállomás.

Nem ismerős a környék, azóta sem tudom, hogy régen amikor azt hittem ide jöttem, hol voltam. :D

Szóval ha már ott vagyunk, kőrbenéz. Igen kemény gettó! Mind bevándorló, tele arcokkal, a sétálóutcán megy az "itt a piros", jobbra egy kormos banda dumál, balra nem messze fehér inges arabok adnak egymásnak pénzt, egy boltból szól valami hipphopp, közben teljes fátyolban megy el mellettünk egy arab női csoport, a kávézónál ülő atlétás kigyúrt lengyelek elött. Egyébként jó hangulatú hely, tetszett, de kell hozzá az a perverzió, hogy az ember szeresse a gettó :D

Visszafele, az busz elment Lee Valey lovastanya mellett, ahol nyitott napot tartottak. Na le is száll, megnéz. Szépen rendezett lovarda, istállók, sok sok család, vursli, gyerek zenekar. Jó volt, kicsit még majális hangulata is volt.

Mivel nem messze van ez már Claptontól, gyalog vettük az irány hazafele a Lee folyó felé. Nagy mezőn vágtunk, majd a folyó parton is voltunk, ahol még azért körbe néztünk. Szép nagyon, az érdekes ebben az, hogy London 6 zónás minimum, mi a 2-es zónában vagyunk, és ilyen helyek vannak itt.

Egyébként ezek a csatornák behálózzák Londont! Végig, keresztbe kasul, és a folyó parton táblák igazítanak el, hogy merre kell menj a csatorna rendszerbe, hogy hova juss el. Végig lehet hajókázni Londont. Térkép jelzi, hogy hol van étterem, kocsma a hajósnak. Sok lakóhajó is van a vizen, amit leginkább úgy használnak itt, mint otthon a hétvégi házat.

Aztán még át a Stratford Parkon, egy fagyi mert nagyon meleg volt, majd haza. Kaja, film, alvás.

Képek:

 DSC_00360 Lovarda

DSC_00361

DSC_00362

DSC_00363

DSC_00365

DSC_00366 Lee folyó

DSC_00368 Sokan bicigliznek

DSC_00370

DSC_00371

DSC_00372 Tanösvény. Azért van deszkaút, mert jobbra balra lápos.

DSC_00374

DSC_00375 A "Vasmacska és Remény" nevezetű kocsma

DSC_00376 Hajó kikötő

DSC_00378

DSC_00379 A park

DSC_00381 Kis tó a parkban

DSC_00382 A fagyis kocsi

 

Egyébként meg most bele kell írnom öcsémet a postba, szóval Peti.

Nincsenek megjegyzések: