2008. április 17., csütörtök

Here we are

Ez a hét angliában az iskolai tavaszi szünet második hete. Ez azért érdekes, mert teljesen behalt emiatt az ügynökséges piac.

Minimális munka van ezen a héten. Ákos eddig itthon volt, mától van melója, nekem meg eddig volt 3 melóm, amiből kettőt lemondtak.  Van ilyen időszak is, ezt is megtudtuk.

A héten nem túl sok minden történt, a házban itt van Bori faterja Laci bá, aki nőgyógyász. Szórakoztató anekdotái vannak a szakmáról, mi pedig bővítjük "szakmai" tudásunkat álltala. :)

Laci bá tegnap épp mesélt egy storyt, jön Bori hogy kér-e Atesz egy sört, erre Atesz:

- Haggyá' má', most éppen műtünk. :D

Tegnap elött Ákossal voltunk Sanyi Bá-nál a Sach Roadon, ugyanis a ház közösen megveszi Sanyi bá playstation-jét. Illetve az egyiket, mert három van neki. Veszünk tőlle playstationt, 12 játékot, kormányt, pedált 15 fontért. Mindet találta.

Már rá is kötöttük a 101 centis tvmre a konyhában, mindenki játszogat, Pötyi rá is kattant. Amióta van a gép, csak azzal foglalkozik. Vannak hátrányai is, hogy a konyhában van a playstation.

Tegnapelött megyek le a konyhába, hogy főzzek egy kis tejbegrízt, Ákos már lennt van, hogy csináljon egy kis sűűűűűűűtkóóóóbászt. Kinyitom a konyhaajtót, Ákos belemerülve a játékba gyötörje a gamepad-t, a tűzön pedig odatéve az olaj. Ami már szinte ég :D Ákos otthagyta a tüzön. Mondom Ákosnak, te rendben van ez így? Ákos felnéz, "Hú bazdmeg" kiálltással dobja arréb a gamepadot, rohan ki az olajjal a kertbe, nyitja kifele a konyhaablakokat, de már elkésett. A füstriasztó bekapcsolt ... Irrrgalmatlan hangja van ... Vinnyog mint a mérgezett.

Ház lakói gyülnek a konyhában, hogy mitörtént, Ákos székre felállva nyomja a riasztón a gombot, hogy kikapcsolja,. Körülbelül kellett egy perc amíre kikapcsolt a riasztó. Szép volt. Mindenki visszatért szobájába, mi ketten maradtunk megint.

Ákos már kevesebb olajjban süti a kolbászt, ami így is picit füstöl.

Ákos, ez megint nem lesz jó. - mondom neki röhögve, erre a mondat végére elkezdett csipogni a füstriasztó jelezvén, hogy pillanatok alatt újra kezdi. Ákos rögtön vitte is ki a kertbe a serpenyőt :D

Én is odatettem a tejet főőőőőni, közben elkezdtem játszani a géppel.

Te Laci. Nézed csak! - pöcögteti meg a vállam Ákos, és röhög.

Mi van? - figyelek fel.

Kifutott a tej.

Tegnap visszajött Atesz, és átugrott két haverjával Nájtira, illetve a pesti irodából itt van most a héten Adri, ő is átjött tegnap egy barátnőjével, szóval a hangulat adott volt :)

Ma Atesszt elkísértem NI interjúra, meg Sanyi bá-nak megmutattam a Holloway road-n egy adok veszek boltot, ahol 5 fontért vették meg a 3.1-s hangrendszerét, 7 fontért a jó kis magnóját. Aztán mondtam nekik, hogy legyen 13 font, bele mentek, ekkor a Sanyi bá még elővett talált cd-ket, 7-t megvettek tőlle, darabját 10 píért, a vége 14 font lett.

Na már csak 5 font kell a lakbérre - mondattal jött ki Sanyi bá a boltból.

 

Hát ez volt eddig, holnapra van tervezve egy post a magyar-magyar angliai lehúzásokról, illetve a héten még megírok egy postot az angliai dolgokról, mint pl.: tv licence, 600 rendőr, oyster ellenőr a vonaton.

 

Jött ez előző postban egy komment, hogy amigók jönnek ki, és szerintünk mi az amit felesleges kihozni, és mi a szükséges.

Hát alapvetően úgy tekintsétek, hogy költözés, minden amire szükséged van, mindent amit használtál otthon.

Ruha:

Kezd jó idő lenni, de mostanában nagyon hamar lehül az idő. Április van, naponta háromszor esik, közben süt a nap, fúj a szél, vagy nem.

Szóval ruhában meleg kabát nem nagyon kell, inkább visszhatlan. Pulóver, póló, de mindent lehet itt kapni ruhászkodás terén. Ákosnak a nagy ötlete, hogy két papucsot hozzatok, egy fűrdőset, eg normálist. Fürdéshez azért, mert kitudja  milyen helyre kerültök, hány ember fogja használni a fürdőt.

Kaja:

Erősen függ attól, hogy milyen környéken fogtok lakni. Nállunk sok a lengyel bolt, így megtaláltuk már a megfelelő zsemlemorzsát, mustárt, sajtot, és ami a lényeg, hogy találtunk már normális túrót is!!! (Mindennek más íze van, hosszú idő kell a kísérletezgetéshez, amíg megtalálja az ember mindenből a hazaihoz hasonló ízeket.) Hogy egy ekte kormos vagy arab negyedben mi van, azt nem nagyon tudom, de a török és lengyel boltokban érdemes keresgélni normális kaják, fúszerek után.

Nem nagy súly például a leveles kockák, erős pista. Piros paprikát feltétlenül kell hozzni!

Kolbász, pálinka ajánlott a magyar ízek kedvelőinek ;)

Érdekes dolog még, hogy normális kakaót sehol sem találtam még, esetleg az sem árt.

Ha dohányzol cigit, mert itt drága, ha meg nem dohányzol akkor meg el tudod adni 25 fontért.  (ha egész véletlenül sötét kék helikont hozol, meg is veszem :D)

Egyéb:

Angol szótár. Én a két nagy angol szótárat a kézi poggyászba raktam a repülőn, így nem került plussz súlyba.

Ha belefér a csomagba, esetleg saját párnát és takarót, ami itt van szar, ami jó az meg még az itteni árakhoz képest is drága.

 

Így hirtelen ennyi.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv

Köszönjük a kérdésünkre a válaszokat, és várjuk a magyar vs. magyar sztorikat, hogy abból is kellőképp okuljunk...

szép hétvégét

Hettie írta...

kakaoport (rendeset) a tesco lengyel polcan talaltam. nem vettem, mert van otthoni holland kakao, ugyhogy nem tudom, jo-e.