2008. április 30., szerda

The last week

Majd másfél hét áttekintése következik:

Picúr múlthéten otthon volt, nem volt egyszerű hete, jókat lehet röhögni a vele történteken :D

Ákos pedig Luggage Porter lett. Ő pakolássza az érkező vendégek csomagjait. Történt ugyanis, hogy nem volt melója, így bement az agencyhez. Ott várt várt, majd egyszer csak Jolanta szólt neki. Odaült, és mondja neki a roppant unszinpatikus, de kifejezetten csinoska hölgyecske.

- Van itt egy munka neked, Luggage Porternek kéne lenni. De van egy feltétele!

Az irodában öten dolgoznak, ebben a pillanatban mindannyian Ákosra néznek.

- Igen? Mi lenne az? - kérdezi rosszatsejtve Ákos.

- Le kéne vágnod a szakálladat. - mondja egy szuszra Jolanta.

Néma csend az irodában, Ákos körbenéz, merev figyelem mutatkozik felé az iroda alkalmazottai felől.

Néma csend, Ákos gondolkodik.

- Jó. Leborotválom. - válaszol Ákos.

Ebben a pillanatban egységes nagy sóhaj szabadul fel az irodában az alkalmazottak körében, majd mintha mi sem történt volna, folyik tovább a munka, újra behallatszik a kocsik zaja az utcáról, és a légy is újra elkezd repkedni ide-oda.

Így aznap este megborotválkozott,  másnap már kezdett is egy új hotelnél, megy is neki a munka, kap is borravalót. Az első napon kapott egy amerikai dollárt is LoL :D

Igaz én az első napokban fetrengve, fulldokolva görcsölttem a röhögéstől mikor megláttam picsaszájút, de idővel állítólag meg lehet szokni :D Hamarosan kép is lesz ;)

Egyébként Ákos épp ma ugrott haza egy hétre, jövőhéten lesz megent a királynő főldjén.

Nekem múlthéten igen zsúfolt hetem volt, szent György napján volt egy 15,5 órás műszakom is, 3! bárt csináltam meg, az elejétől a végéig, és utánna még set up olás volt. Nem volt semmi, feszegetik itt a határainkat rendesen.

Múlt héten új projektbe kezdtem, Mókus szoktatás a kertbe. Minden reggel dobok ki nekik egy kis mogyorót. Be is jött, egy hét után már ide is szoktak, jönnek minden nap kajálni. Tegnap viszont újabb probléma árnyéka vetül a mókus szoktatás projektre. A galambok is megtalálták a kaját ...

Jelenleg folyamatban van egy mókus etető összeaplikálása!

A múlt hétvége eltelt, volt munka, napozás, meg egy kis kocsmázás is. Camdenben az Elephant Head igazi frankó rockabilly törzsközönséggel bír, és ehez tartozó zenével. Nagyon jó, nagyon hangulatos! Találkoztunk ott Norvégokkal, akik eképpen szóltak sajátmagukról:

- Nézz ide. Nekünk van olajunk, van havunk, hideg is van. Mi marha gazdagok vagyunk! Igaz, hogy naponta 20 órát nem süt a nap, de marha gazdagok vagyunk.

:D

Az alattunk lévő szobába beköltözött egy idősebb házaspár, akik gyanusak voltak. Angolul vitatkoztak, néha normálisan beszéltek, néha akcentussal, és nem is igazán értettük őket, hogy most mit is, miért is, meg hogyan is. Egyetlen pozitívumuk, hogy tegnap mikor elmentek, hagytak a konyhában másfél üveg bort, hogy igyuk meg. Izraeli bor. Nagyon édes!

Jelenleg ismét új lakók várhatók az egyes szobába, majd meglátjuk kiket kapunk. (nem olyan rég összeszámoltuk, hogy hány emberrel laktunk már eddig együtt 7 és fél hónap alatt. 47 körül van ...)

A múlt héten felfedeztem az angol mirelit konyha remekét! Az itten kapható mirelit Pizza kifejezetten istenesen nagyon finom! egy fontért már lehet kapni, és finom kiadós. Örülök :D

 

Hogy milyen is az együtt élés Zsombor példájával mutatnám be.

Tegnapelött lennt ülünk a konyhában, és így szól:

- bassza meg, még itthon sincs Benedek, de már érzem a lábszagát ...

:D

Nincsenek megjegyzések: