2008. április 19., szombat

Magyar VS. Magyar

Már jó ideje kinnt vagyunk, sok mindent hallottunk, sok mindent megtapasztaltunk. Angliában az egyik legundorítóbb dolog az, ahogy egymással viselkedünk. Persze mindenkinek pénzre van szüksége, de meglehet azt normálisan is szerezni.

 

Az Imperial ügynökségnél, amikor mi regisztráltunk dolgozott egy magyar ember Peti. Kedves, látszólag segítőkész volt. A regisztrálás után mentünk hotelekbe dolgozni, ahol sok magyarral találkoztunk, beszélgetés közben mindíg szóbakerült, hogy ti is a "lenyúlós" Petivel jöttetek ki? Nem értettük, mindaddíg amíg el nem magyarázták.

A történet ugyanis az, hogy otthon futottak hírdetései, miszerint biztosít szállást, és munkát a jelentkezőknek. 250 fontért.

A szállás sima ügy, a szokásos itteni rozoga szük szobák, ez eddig egy egyszerű szoba bérlés. A munkábaállást garantálta, cserébe potom 250 fontot kért közvetítői díj ellenében.

A srácok befizették, a reptéren várták őket, vagy nem, mikor hogy jött ki a lépés, aztán másnap elmondták nekik a munkaadó címét. Az Imperiál ügynökségét. Emberünk bement, mondta, hogy Peti küldte, regisztált, és kapott munkát. Ha éppen volt. Ez eddig szép és jó, csak van egy bibi.

Az ügynökségre regisztrálás teljesen ingyenes!

Ahogy mi is csináltuk, egyszerűen bementünk az utcáról, regeltünk, és melóztunk is. Ennyi.

"Lehúzós" Peti 250 fontért elmondta nekik, az iroda címét ...

Persze aztán amikor erre páran rájöttek,  ment a duma, hogy tulajdonképpen a szállásra kérték el, meg így meg úgy. Ki lehet dumálni, a lényeg akkor is az, hogy sok pénzért kaptak semmit.

Ez a Peti kb két hónapja nagyon sietve távozott, de senki sem tudja hol van. Állítólag most gyüjtik össze az embereket, akiket "átvert", és valami jogi lépés lesz.

 

Múlt héten a Radissonba jött egy új agencys srác, az is meséli, hogy 250 fontot fizetett otthon, és most itt van, és alig van meló. Mi ledöbbentünk, hogy ez még mindíg megy?

És tényleg:

http://dunarapszodia.hu/kulfoldi_munkak (a srác azt mondta, hogy hotel munka név alatt, az Imperialhoz küldték, és 250 -t fizetett érte)

És még egy példa:

http://www.albazar.ws/londonimunka (mindegyik ingyenes agencyhez küld, a lap alján az anyagi összesítésnél nézzétek csak meg! L.A 250 font ... és még van 30000 regisztrációs díj is ...)

A wiwen egymást figyelmeztetik a kamukra:

"

Nagy Atveres!

a szallodai munkat hirdeto holgyrol tudni kell, hogy szolgaltatasaiert 150 fontot ker utolagosan. Persze errol a hirdetesben szo sem esik sot egeszen a szerzodes alairasaig!!!! Sokatat sikerult mar csobe huznia!!! Es nem utolso sorban draga "csiga -biga" kozvetitesi dijat kerni illegalis! Egy ujabb kis haszonleso!!!! Ha mindenkepp Angliaba szeretnetek munkat vallani probaljatok meg ismerosokon keresztul,vagy www.gumtree.co.uk itt talasz szobakat es allas ajanlatokat is! Sok sikert! :)

"

"

Keresem azt a nőt, sajnos csak a keresztnevét tudom (Anikó), aki 70Fontot kér azért hogy munkába tudjak állni. Leó bácsi is ewel foglalkozik, de azt nem ajánlom mert engem úgy átbaszott mint a SART. Az Anikóról ha tud vki vmit, akkor megköszönném ha írna az iwiw-emre. Mégegyszer bocsánat h nem a megfelelő helyre írtam.

"

"

Sziasztok!

Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak ay Easiest way-el. Én a felszolgálói munkára jelentkeztem, az angollal elboldogulok, középfokú nyelvvizsgám van, szóval jobban jártam volna, ha kimegyek, és elintézem egyedül, amit ők összesen 300 fontért csináltak. A pénzedért annyit kapsz, hogy elvisz egy Tállos Péter nevű "úriember" egy ügynökségre, ahol ugyebár ingyenesen lehet regisztrálni, plusz olyan szerződést ad, amin se adószám, se semmi, csak az állitólagos cége, meg az ő neve, ő egyébként nem dolgozik annál az ügynökségnél, tehát egy jó nagy átverés az egész. Amikor az agncy-ben rákérdeztem, mennyibe kerül a regisztráció, közölték, hogy ingyenes, akkor lavágtam, hogy jól lehúztak, felhivtam a Tállost, mondtam, hogy jöjjön el a szállásunkra, és magyarázza már el, mire fel húzott le 200 fonttal, erre össze- vissza magyarázott, mondta, hogy nem ér rá, később felhivott valami Czeglédi Rita, a menyasszonya, és megfenyegetett, hogy, ha tovább kérdezősködöm a pénzem felől szól az ismerőseinek, akik sokan vannak. Szóval ennyit róluk!!!!!!!! Akit érdekel az ügynökség neve, cime én ingyen elküldöm, ne menjetek ezen az irodán keresztül, csak foglaljatok szállást, regisztráljatok, és spóroltok 300 fontot, szerintem megéri. Ja és ne dőljetek be annak, hogy ha a Tállossal mentek oda az agencybe máshogy állnak hozzátok, ez HAZUGSÁG, mindenkivel egyformán foglalkoznak, szóval ha valakit érdekel: Imperial Hotel and Catering Agency, a cim: London, 124 Great Portlan Street, az Oxford Circus-nál van baloldalon.

"

"

Ezt a 300 fontot ugyan nem fogod visszakapni, de 1 het alatt itt meg lehet keresni! Elindulni a legnehezebb, regisztráltatni magad meg bankszámlát nyitni - ezt ameddig végig nem csinálod baromi bonyolultnak tűnik, ha végig csináltad rájössz arra, hogy nem is az. Kicsit másként működik itt minden, mint otthon - ezt használják ki az ilyen csalók.

Mennyi pénzért és hol laksz? Csak azért kérdezem, mert lehet, hogy ezzel is lehúznak..... Ugyanis ez is szokás. Minket legalábbis próbáltak.

Mi két dolgot tanultunk itt meg, egyrészt itt mindennek utánna lehet járni, interneten, Citzen Advice Bureau-ban, a jobcenterben stb. és baromira védik a hozzánk hasonlók érdekeit. A másik, hogy kelet-európaiakkal, értve ez alatt minden nációt, de első sorban a lengyeleket, érdemes nagyon óvatosnak lenni.

"

Van még ezenkívül sok, álltalában 150-250 fontot kérnek el az infóért. Ezt meg mindenki maga eldönti, hogy megéri -e neki, vagy nem ...

 

Egy kis móka a végére :)

Híre ment, hogy otthon az Aktívban megy egy minisorozat, ahol Anikó keres magának munkát Londonban. Az érédekesség az, hogy annak az irodának a promotálása ez, akiktől mi is béreljük a szobát. Kasza Tibi a marketinges, stb ...

Szóval Anikónak nagyon jók az esélyei, első nap már van két állás ajánlata is az irodától ... Ez már maga mega LoL, az iroda nem foglalkozik állásközvetítéssel!

Elviszik ide oda, közben kiírják mi mennyi forintban, ami borzalmasan jól hangzik. Szállást is mutatnak Anikónak, amik szépek, de semmi közük nincs az iroda szállásaihoz. És a slussz poén, amikor Anikó megnéz egy kutyasétáltatós munkát. Na most akivel beszél angolúl, hogy sétáltatni kéne a kutyákat, az az irodában dolgozó Orsika ... Parasztvetítés, jó móka, otthon meg reméljük kevesen dőltek be neki.

Amin még szétröhögtük magunkat, amikor a szőke "énekes" csaj meséli, hogy a legalján kezdte, és két év után már feljutott a létrén, és igen! Siker van! Aztán kiderül, hogy pincér :D

Meg a VV Laci, aki szintén az, de belerakja a mondatba, hogy manager :D És hogy hot food-l kell rohangálni. Egy étteremben azért nem is árt, ha forró a kaja :D

 

Aki nem látta, itt van pár link:

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=374599

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=374667

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=374863

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=374639

 

Összegezve meg tudja itt csinálni mindenki a szerencséjét, ez a post az átverésekről szólt, nem annyira jellemző minden utca sarkon, de vigyázni kell!

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Sziasztok!
Én is most voltam az említett "Anikós" ügynökségnél szerdán, de én óvatosabb voltam, nem fizettem be semmit, mondtam, köszi majd még jelentkezem. Említették ott nekem az Imperial állásközvetítő ügynökséget, ami az Oxford streeten van. Nem tudjátok véletlenül a weblap címüket? előre is köszönöm!
Detti

Névtelen írta...

Nem is értem, hogy miért vagytok még mindig meglepődve ezeken a dolgokon?!
Egyrészt, azokat lehet átverni, akik hagyják, másrészt ha már egyszer külföldre költözöl, az a minimum, hogy utánajársz, mi hogyan működik, mennyibe kerül stb, és nem bízod rá magad vakon egy idegenre! Neten MINDENT meg lehet találni, csak keresni kell!
Persze, nem árt beszélni is angolul (nem is értem azokat, akik úgy mennek ki, hogy megszólalni sem tudnak), és nem olyan hülyének lenni, hogy aláírsz valamit, amiről azt sem tudod, mi áll benne.
A másik meg az, hogy mióta világ a világ, az információ pénzbe kerül. Ha lusta vagy venni a fáradtságot, hogy utánanézz a dolgoknak, akkor fizess! És mérlegelj, hogy mi mennyit ér neked...
Azért ez a VV Anikós story nem rossz:), ismét sikerült túltenni mindenen:)