2008. július 11., péntek

Meeting Culture

A picérkedés álltalában úgy néz ki, hogy

- felszolgáljuk az előételt, várunk; leszedjük, várunk; felszolgáljuk a főételt, várunk; leszedjük a főételt, várunk; deszert, kávé hasonlóképpen. Szóval sokat szoktunk várakozni (lehet ezért is hívják a pincért itt waiternek, mint ahogy múlthéten a srác is megllapította Silverstoneban ;) Szóval, hogy a sok várakozást eltöltsük valahogy, igen gyakran beszélgetésekbe bonyolódunk egymással :D

Hogy hogy  nem, tegnap is ez volt, ám a szokássosnál többet várakoztunk, a szokásosnál érdekesebb témákat boncolgattunk.

Volt egy új csaj Katie Ausztráliából, Franko Chilléből, Mandu Egyiptomból, meg én.

Chillének 5000 kilóméteres partszakasza van, és Frankó 20 percnyire lakik a Csendes óceántól. Azt monja Pinochet alatt sem volt rossz az élet (azért ebbe belementem, hogy hogy is volt, mire azért elismerte, hogy "hát igen, akivel gond volt, azt lehet hogy megölték ...") de most kifejezetten virágzik a gazdaság, és növekszik az ország. Jelenleg egy nő a miniszter elnökük. Chillében laza az élet, könnyen meg lehet élni, na meg hát ott a nagy tengerpart. Azt mondja, hogy kb. 1000 chillei Peso egy fontot ér. Frankó egyébként azért jött Angliába, hogy új kultúrát ismerjen meg.

Nem úgy mint Katie, aki Ausztráliából csak utazgatni ruccant át a föld másik oldalára, egy hónapot lesz itt, majd Skócia, és onnan átmegy Kanadába. Most kezdődik a tél náluk, de az sem vészes, könnyed 10-15 fokban valósul meg ez. Melborne-ből jött, bevallása szerint Ausztáliában is nagyon laza az élet, bár ott nincs mindenre agencys hálózat mint itt. Meglepetésemre azt mondta, hogy sokan laknak Ausztrália belső területén is, csak a föld alatt ... Az ausztrálok hétvégenként Malajziába szoktak átugrani pihengetni (4-5 órás út). Ja és megkérdeztem tőlle, hogy milyen is a kenguru hús. Azt mondja nagyon finom, és nagyon egészséges.

Ez az érdekes, mert van egy "Walkabout" nevű kocsmahálózat Angliában, ahova már sikerült betévednem :D, na és ottan lehet kapni kenguru burgert. Asszem kipróbálom.

Ezenkivűl egyébként még nagy csodálkozásunkra az is kiderült, hogy Ausztráliában is teljesen mást hívnak footballnak. Külön van olyan sportág, hogy ausztrál foci. Tegnap hazajöttem rá is kerestem. Azt hiszem van durvább csapatsport az amerikaifutballnál, vagy a rugbynél.

Ime egy pár szép pillanat az ausztrál fociból: (erős idegzetűeknek :D)

 

Gege! Téged meg kinevezlek a blog hivatalos kommentezőjének. ;)

Nincsenek megjegyzések: